Tom Braeken, heer en meester op de baan!

Posted on Posted in Nieuws

Tom Braeken wint het Ticket voor Euro Grand Festival te Oostenrijk

Dat hij een topseizoen heeft was al duidelijk maar wat Tom Braeken, de 9-jarige karter (Rotem)  van het GKS Lemmens Power Team uit Genk, de afgelopen races heeft laten zien is gewoonweg fenomenaal. Tom gaf op de baan van Karting Ostricourt in Frankrijk iedereen het nakijken door alle races van de BNL  Karting series overtuigend te winnen en heeft zo meteen zijn ticket voor het Euro Grand Festival in Oostenrijk op zak! Afgelopen weekend stond er opnieuw geen houden aan dit supertalent en won hij ook de vijfde ronde van het Nederlands Kampioenschap op de baan van Spa Francorchamps.

Even terug naar het weekend van 29/6-1/7, waar de BNL karting series , een internationale wedstrijd met deelnemers vanuit heel Europa, neerstreek in Frankrijk voor de 2de ronde van het kampioenschap. In de MicroMax klasse waar Tom in rijdt, was er een mooie mix van deelnemers waaronder ook Oscar Wurz, zoon van Alexander Wurz (voormalig F1 piloot). Tom was echter gemotiveerd om na zijn overwinning in de eerste ronde ook in Frankrijk er vol voor te gaan. En dat heeft hij super gedaan, met snelste tijden in alle trainingen, 2 keer de pole in de kwalificaties en 4 race overwinningen. Geen wonder dat hij stond te glunderen toen hij zijn trofee én ticket in ontvangst mocht nemen. Bovendien versterkt deze uitslag nogmaals zijn positie als leider in het kampioenschap.

Tom wint alle vier wedstrijden tijdens de BNL Karting Series

Een sprong vooruit naar afgelopen weekend, op de baan van Karting RACB Spa- Francorchamps voor de vijfde ronde van het Nederlandse 2T Kampioenschap. Dat Tom in dit grote veld zijn mannetje kan staan, wisten we al van de vorige rondes maar wat hij hier in de finale liet zien was gewoonweg prachtig. Na een 2de plek in de kwalificatie, die hij helemaal alleen reed, terwijl er bij de andere piloten werd samengewerkt kon hij in de pre-finale tot op het einde strijden met de nummer 1 Bruno Mulders. In een alles of niets inhaalmanoeuvre tijdens de laatste rondes, schoof zijn kart lichtjes waardoor hij net niet genoeg snelheid had en nog werd ingehaald door 2 andere piloten. Dit betekende in de finale vanop een vierde plek starten. En dat hij kan starten, dat liet hij meteen zien door voor het einde van bocht 2 al op een mooie tweede plaats te rijden, achter Bruno Mulders. Dat hij het deze keer slim ging aanpakken was meteen duidelijk, hij wachtte niet lang vooraleer hij de aanval opende en nam de kop over. Bruno Mulders liet het daar natuurlijk niet bij en liet enkele mooie acties zien. Tevergeefs want Braeken was heer en meester, reed met een aparte klasse en zelfzekerheid, en bleef onbewogen door de druk van de achtervolgers. Opnieuw een overwinning en de nodige punten om ook in dit kampioenschap aan de leiding te gaan.

Tom wint de 5e ronde van het Nederlandse 2T Kampioenschap

Hij heeft het inmiddels bewezen, Tom heeft naast talent ook de juiste mentaliteit om het helemaal te gaan maken in deze sport, het zal dan ook niemand verbazen dat hij op korte tijd ondanks zijn jonge leeftijd al heel veel symphatisanten en zelfs al echte fans heeft. En dat te bedenken dat de jonge piloot tenslotte nog maar aan zijn 2de jaar karten bezig is.  Ook kan hij rekenen op de steun van zijn team GKS Lemmens Power en coach Rick Dreezen die er al vanaf dag 1 bij zijn. Tom zelf blijft er nog steeds heel rustig onder, hij blijft stevig met de voetjes op de grond en is vooral dankbaar voor de kansen die hij krijgt. ‘’weet je,  het is niet alleen de wedstrijden maar ook alles daarvoor, mijn trainingen op en naast de baan met Rick en  Gaston (Feyaerts, zijn personal trainer). ‘’ Ik moet er best wel veel voor doen, en ook mijn familie staat volledig achter mij, anders zou het niet lukken”, “ ik ben dan ook echt heel blij als het goed loopt, zoals nu”.

En dat het goed loopt, dat is meer dan duidelijk !

Tom wordt in zijn race activiteiten bijgestaan door Camba Ramen en Deuren, Bakkerij ’t Haegske, Orshof, EMG Motorsport, Oliegraphics, Deux Belges, Orshof Stables en FM Images.