Tom Braeken Kampioen BNL Karting Series

Posted on Posted in Nieuws

Tom Braeken Kampioen BNL (Belgian New Leading Karting Series)

Wat de kenners al voorspelden is ook gebeurd, Tom Braeken, het 10 jarige karttalent uit het Limburgse Dilsen-Stokkem mag zich Belgian New Leading Karting Series Kampioen 2018 noemen. Dit prestigieus internationaal kampioenschap telt deelnemers vanuit heel Europa, die over 12 races in België en Frankrijk strijden om de titel. Tom die aan een ijzersterk seizoen bezig is, hield het hoofd koel tijdens het laatste weekend, reed strategische races en verzekerde zijn leiderspositie die hij sinds race 1 begin dit jaar niet meer heeft afgegeven.  Wij spraken kort met Tom en coach Rick Dreezen, zelf Vice-Wereldkampioen Karten 2018 (in de KZ klasse), over zijn net behaalde titel.

Rick Dreezen: ‘’Het doel dat we dit jaar met Tom gesteld hadden was natuurlijk om beide kampioenschappen (BMC en BNL) te winnen dit jaar. We zijn er nu in geslaagd om de BNL te winnen, wat ik hier heel knap aan vindt, is dat hij toch als de favoriet werd gezien aan het begin van het seizoen en dat als je als 9-jarige met die druk moet omgaan, dan is dat heel knap dat je dat kan waarmaken. Ik denk dat hij in het begin van het jaar de basis heeft gezet met heel sterke resultaten waardoor hij de rest van de deelnemers onder druk heeft gezet om de wedstijden daarna hem te verslaan waardoor hij relax en constant de wedstrijden daarna heeft kunnen presteren. Hij heeft dat heel goed gedaan, en één doel is nu bereikt maar het belangrijkste komt binnen 2 weken om ook proberen de BMC te winnen want daar zal het ticket naar het WK wordt uitgedeeld voor Brazilië. Ook daar heeft hij tot nu toe heel goed en constant gepresteerd dus moeten we nog 1 weekend volhouden en dat binnen halen.”

Tom Braeken:  “Ik ben super blij dat ik kampioen ben geworden! Dit laatse weekend was best wel pittig maar we hebben het toch gedaan. Maar ik heb heel veel mensen rond me die mij goed begeleiden, en mijn sponsors die mij natuurlijk steunen. Daarom dank je GKS mijn team, maar Rick Dreezen mijn coach en papa mijn monteur, dankzij jullie sta ik hier, dit hebben we samen gedaan.”

Voor Tom is er dus nog geen tijd om lang na te genieten want binnen twee weken komt hij terug in actie tijdens de laatste ronde van het Belgische Kampioenschap te Genk.

Tom wordt in zijn race activiteiten bijgestaan door Camba Ramen en Deuren, Bakkerij ’t Haegske, Orshof, EMG Motorsport, Oliegraphics, Deux Belges, Orshof Stables en FM Images