Tom Braeken laat de Vlaamse Leeuw weer brullen

Posted on Posted in Nieuws

Tijdens de eerste ronde van het internationale BNL kampioenschap heeft de jonge karter uit Rotem, Tom Braeken opnieuw op overtuigende wijze zijn derde opeenvolgende overwinning binnen gehaald. Dat hij aan een topseizoen bezig is en in uitstekende vorm verkeerd zou een understatement zijn.  Tom staat na dit weekend aan de leiding in drie verschillende kampioenschappen namelijk Het Belgisch kampioenschap Rotax Max, Het Nederlands kampioenschap Chrono en nu dus ook de BNL Series.  Dat is een uitzonderlijke prestatie, waarmee hij duidelijk laat zien dat hij niet alleen over  goede dosis talent maar ook een enorm doorzettingsvermogen en wil om te winnen beschikt.

Terug naar afgelopen zaterdag, waar Tom het in zijn klasse opnam tegen deelnemers uit verschillende landen uit o.a. Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Polen die in Genk om de beker streden. De BNL Series staat dan ook bekend om zijn hoge niveau en als opstapklasse voor de EK wedstrijden. Dat Tom alles uit de kast moest halen leek te verwachten. De sympathieke jongeman bleef er rustig onder toen hij aan zijn kwalificatie begon op zaterdag. Hij slaagde erin de pole te pakken en kon zo in race 1 vanaf plek 1 starten.

Zoals we het inmiddels al een beetje gewend zijn kwam het GKS Lemmens Team waar Tom deel van uitmaakt, direct na de start met meerdere piloten mee naar de kopgroep. Zo werd er goed gestreden tussen Thomas Strauven, Lenn Nijs en Mitchell VanDijck en bleef het tot de laatste meters spannend, maar Tom kon de eerste zege van het weekend binnenhalen. Race 2 verliep ook weer met dezelfde namen op kop, en even leek Tom ook hier de zege te halen, tot hij op het laatste moment nog werd gepasseerd door Mitchell Vandijck. Met een 2de plaats erbij was dit voor Tom echter meer dan voldoende om de dagzege van zaterdag op zijn naam te zetten.

Zondag begon het programma net als zaterdag  met opnieuw een kwalificatie. Deze liep iets minder maar Tom kon toch de 3de startplek vastzetten, achter teammaatjes Thomas Strauven en Olivier Jonckes, die beiden erg snel waren dit weekend. Het werd een spannende race waarbij het uiteindelijk weer een 2de plek werd voor Tom. Voor de laatste finale wou hij dus alles op alles zetten, en dat heeft hij ook gedaan. Meteen tijdens de start, nam hij nog voor de eerste bocht de leiding over van Lenn Nijs, en ging hij er samen met Thomas Strauven vandoor. Alsof ze in één kart reden, bleven ze samenwerken om zo de afstand met de achtervolgers te vergroten en dat hebben ze perfect uitgevoerd. De laatste 2 rondes werd er dan gestreden tussen de twee leeuwen, waarbij Tom het tactisch goed speelde en zijn aanval inzette op de stukken waar hij heel sterk is namelijk de chicane en de midden sectie van de baan. Die tactiek werkte en een heel tevreden Tom kon zijn tweede zege en daarmee niet alleen ook de dagzege maar de totaalzege achter zijn naam zetten.  Na de finish volgde nog het vuistje en duimpje omhoog voor zijn team maatje Thomas die in deze race knap 2 de werd.

Wat gaat er dan door je heen vroegen wij aan een gelukkige Tom , ‘’Vlak na de finish ben ik natuurlijk heel blij dat het gelukt is om te winnen, en dan valt er ook ineens heel veel druk weg, want in de race moeten wij constant gefocust zijn, de kleinste fout kan niet alleen gevaarlijk zijn maar ook meteen je race verpesten.’’ Dat geloven we graag! En dat hij nu in maar liefst 3 kampioenschappen aan de leiding staat ? ‘’Ja, dat heb ik ook gehoord, maar er komen nog veel races dus er kan nog vanalles gebeuren. Dit jaar is het niveau nog hoger dan vorig jaar en zijn er veel meer deelnemers dus ik ga gewoon focussen op de volgende race en mijn best doen‘’.

Tot zover de reactie van Tom, die er weer heerlijk nuchter onder blijft, en zo kennen we de jonge piloot. Ondanks zijn topprestaties, voetjes op de grond en verder naar de volgende race.

Tom wordt in zijn activiteiten gesteund door Camba Ramen en Deuren, Bakkerij ’t Haegske, Orshof, Deux Belges, FM Images, Orshof Stables en EMG Motorsport

Foto’s en tekst FM Images/ FM Media