Tom Braeken met BabyRace naar WSK Series

Posted on Posted in Nieuws

Voor Tom Braeken kon 2019 moeilijk nog beter beginnen. Gisteren maakte de jonge Limburger zijn plannen voor dit seizoen bekend en die zien er veelbelovend uit! In 2017 werd er gezaaid, afgelopen seizoen werd er geoogst en in 2019 zet Braeken een reuzenstap hogerop. Hij tekende een deal met BabyRace en zal het volledige WSK kampioenschap betwisten, aangevuld met enkele losse races. Leuk detail, bij BabyRace vindt hij Ean Eyckmans als teammaat.

Na een absoluut topjaar waarin Braeken het MicroMax klassement won in de BNL Karting Series en zich tot Belgisch kampioen kroonde na het winnen van de Belgian Max Challenge, reed hij nog naar een hele mooie top tien-klassering op het Wereldkampioenschap in Brazilië. Nu wacht de toekomst in Italië, nog steeds het kartland bij uitstek.De Belgisch kampioen zal daar het WSK kampioenschap afwerken, aangevuld met enkele losse races. Dat hij dat mag doen bij BabyRace, is voor hem een hele eer. “BabyRace is een heel goed team waar niet iedereen mag gaan rijden. Ze selecteren ieder jaar hun piloten dus ik ben echt enorm blij dat ze in mij geloven en mij deze kans geven. De eerste testen verliepen alvast goed, ik ben onder de indruk van het materiaal en was er meteen goed bij qua tijden. Dat was een mooie bevestiging voor BabyRace maar ook voor mij”, aldus Braeken

Ook in 2019 zal Braeken kunnen rekenen op de steun van zijn huidige coach Rick Dreezen, zelf Europees kampioen en regerend vice-wereldkampioen karting in de KZ1. “Tom staat Voor een grote uitdaging. Na het behalen van alle nationale titels, gaat hij nu de strijd aan op het hoogste niveau van het karten. Het doel is natuurlijk om zo veel mogelijk te leren, vandaar de keuze om bij BabyRace te rijden, gezien die gespecialiseerd zijn in zijn klasse.”

Zoals eerder vermeld vormt Braeken team met Ean Eyckmans, terwijl ook nog een derde Belg in deze klasse aan de start komt; Douwe Dedecker. Hij begint aan zijn tweede jaar in Italië en dat in de kleuren van Parolin. In januari vormt de WSK Champions Cup meteen de eerste grote afspraak van het seizoen!