Tom Braeken Karting

RICK DREEZEN - Coach

Tonnen ervaring

Hoe het voor hem begon…

“De meeste kinderen gaan voetballen, maar toen mijn ouders me meenamen naar een kartbaan was ik meteen verkocht” begint Rick zijn verhaal. Hij mocht af en toe met de kart van een vriend rijden, maar het duurde niet lang vooraleer hij zijn eigen kartje had. In 1999 reed hij voor het eerst over het Genkse asfalt en datzelfde jaar nog nam hij deel aan de VAS competitie en het Belgisch kampioenschap! Het eerste jaar haalde hij nog geen titels, maar Rick liet zich niet uit zijn lood slaan. Trainen, trainen en nog eens trainen was toen vooral het doel. Het jaar nadien haalde hij een aantal podiumplaatsen in het Belgisch kampioenschap (in de mini klasse). Zijn eerste successen waren een feit.

Records & hoogtepunten

Om de twee jaar ging hij telkens een klasse omhoog… Vanaf het moment dat hij in de junior klasse zat, ging hij ook internationale wedstrijden meedoen! Bekijk al zijn resultaten hier

In 2010 werd Rick professioneel fabrieksrijder bij Tony Kart. In deze periode werd hij WSK kampioen, en behaalde hij diverse successen: Kampioen WSK, Wintercup Lonato en verschillende podiumplaatsen op internationale wedstrijden. Zijn grootste successen behaalde hij in 2014, hij werd toen Europees kampioen in de koningsklasse van karting en pakte een mooie derde plaats op Wereldkampioenschap in Sarno.

bron: Kartinggenk.be

In 2018 behaalde Rick de tweede plaats in de KZ-klasse tijdens het CIK-FIA Wereldkampioenschap te Genk met het kartteam van Kart Republic.